Pfsense OpenVPN Client ı Kısıtlı Kullanıcı ile Çalıştırma

Open VPN Server Kullanıcı Oluşturma

  • Pfsense Firewall’unuza Login olunuz.
  • Sistem Menüsünden User Manager a giriniz.

1

  • Gelen ekranda sağ alt taarfta bulunan “+” tuşuna basınız.

2

  • Gerekli bilgileri doldurunuz ve aşağıda bulunan “Click to create a user certificate.” seçeneğini seçip “Descriptive name” kısmına kullanıcı adını yazınız.

3

 

  • Yukarıdaki “VPN” menüsünden OpenVPN e tıklanır.

4

 

  • Açılan sayfadaki sekmelerden “Client Export Utility” ye tıklanır. “Host Name Resulation” kısmında “Other” seçilip alt tarafta açılan kutuya dış ip adresi yazılır.

5

  • Sayfa aşağıya doğru kaydırılarak kullanıcıların listesinden ilgili kullanıcı bulunur ve “Windows Installers” kısmından eğer ilgili kullanıcının makinası Windows XP ve üstü ve 64 bit işletim sistemine sahipse “x64-win6” eğer Windows XP ve üstü ve 32 bit işletim sistemine sahipse “x86-win6” tıklanarak kurulum dosyası indirilir ve client üzerine kurulur.

6

 

  • Local Admin kullanıcısı ya da admin yetkisi olan bir kullanıcı ile client a login olunur. Aşağıdaki dosya Microsoft’un sitesinden indirilir ve client a kurulur.

 https://download.microsoft.com/download/1/7/d/17d82b72-bc6a-4dc8-bfaa-98b37b22b367/subinacl.msi

Kurulum bittikten sonra aşağıdaki komut yönetici olarak açılmış bir dos penceresinde kullanıcı adı yerine ilgili kullanıcının bilgileri yazılarak çalıştırılır.

“C:\Program Files (x86)\Windows Resource Kits\Tools\subinacl /SERVICE “OpenVPNService” /GRANT=kullanici.adi=TO”

Ardından OpenVPN Gui client ını kullanacak kullanıcı windows üzerinde bulunan “Network Configuration Operators” yerel grubuna eklenir.

  • Ardından logoff olunup kullanıcının hesabı ile client a login olunur. Masaüstünde bulunan OpenVPN GUI kısayoluna sağ tıklanır ve “Run as Administrator” tıklanır. Açılan pencereye kullanıcının kendi kullanıcı adı ve parolası girilir ve OpenVPN client task bar da aktif olur.
  • Bu Simgeye sağ tıklanır ve menüdeki ilgili bağlantı üzerine gelinerek “Connect” e tıklanır.
  • Ardından çıkan kullanıcı adı şifre penceresinde kullanıcı için 1,2 ve 3. basamaklar aracılığı ile oluşturulan kullanıcı adı ve şifre girilerek bağlantı tamamlanır.

 

About Tansu Ekinci

Tansu Ekinci Biyografi 1980 yılının 24 Haziran’ ında Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde doğmuştur. İlk öğretimini Hamdihelvacıoğlu İlkokulu’nda Ortaokul ve Lise eğitimini Kırklareli Anadolu Lisesi’ nde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu İşletmeciliği tamamlamış ve ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ ne Dikey Geçiş Sınavı ile geçerek işletme bölümünü bitirmiştir. Eğitim hayatı boyunca bir hobi olarak orta okul son sınıfta başlayan bilgisayar merakı giderek profeyonelleşmiş ve bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Bu sırada çeşitli tüzel kişilere hizmet sunmuş ve bunun sayesinde bilgi işlem sektörünü kendisine meslek olarak seçmiştir. Bu sırada aldığı işletme eğitiminin de kendisine ileride yöneticilik için her zaman faydalı olacağının farkında olmuş ve bu konuyada önem vermiştir. Askerliğini 2005 yılında Muğla İli Ula ilçesinde Kısa Dönem Jandarma Çavuş olarak başarı ile tamamladıktan sonra Profesyonel iş hayatına atılmış ve ilk olarak bir yazılım şirketinde Yazılım Destek Departmanında işe başlamış ve burada mevcut yazılımın kullanımı ile ilgili olarak kullanıcı desteği ve eğitimi vermiştir. Ardından Netron Corparate Solutions şirketine Sistem Mühendisi olarak girmiş buradan da Marm Assistance A.Ş.‘ne geçiş yapmıştır. Ardından bu görevinden ayrılmış ve Limango Ltd.Şti isimli şirkette aynı pozisyonda çalışmaktadır. ޞu anda halen Limango Ltd.Şti. ‘de Senior Microsoft Sistem Mühendisi olarak çalışmaktadır…
This entry was posted in Linux, Pfsense, Teknik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.