Centos ve Redhat Tabanlı sistemlerde konsol üzerinden interface ayarlarını yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz..
Öncelikle interface in konfigürasyon dosyasını aşağıdaki komutu yazarak açıyoruz.
Not: Interface adımız eth0 olarak düşünülmüştür. Sizin eth0 yerine interface adını yazmanız gerekmektedir.
vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
DEVICE=eth0
HWADDR=00:00:00:00:00:00 –>Interface MAc Adresi
TYPE=Ethernet
UUID=caf16889-f94f-0000-0000-000000000000
ONBOOT=yes –>Serverın açıldığında interface in Up olması için eğer “no” olarak bırakırsanız serverınız açıldığında interfaceiniz disable olmuş olarak gelir.
NM_CONTROLLED=yes
BOOTPROTO=static –>DHCP den değil statik bir IP adresi alması için (Eğer DHCP den IP almasını istiyorsanız bu kısma dhcp yazarak aşağıdaki satırları eklememeniz gerekir.)
IPADDR= <Server IP Adresi>
NETMASK=<Subnet 255.255.255.0 gibi>
GATEWAY=<Firewall, yada modeminizin IP adresi> –>Bu satırı yazdığınızda el ile route tablosuna 0.0.0.0 için default route girmenize gerek kalmayacaktır.
Bu ayarları yaptıktan sonra ayarların geçerli olabilmesi için;
service network restart
yada
/etc/init.d/network restart
komutlarından birisini çalıştırmanız gerekmektedir.
About Tansu Ekinci
Tansu Ekinci Biyografi
1980 yılının 24 Haziran’ ında Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde doğmuştur. İlk öğretimini Hamdihelvacıoğlu İlkokulu’nda Ortaokul ve Lise eğitimini Kırklareli Anadolu Lisesi’ nde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu İşletmeciliği tamamlamış ve ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ ne Dikey Geçiş Sınavı ile geçerek işletme bölümünü bitirmiştir.
Eğitim hayatı boyunca bir hobi olarak orta okul son sınıfta başlayan bilgisayar merakı giderek profeyonelleşmiş ve bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Bu sırada çeşitli tüzel kişilere hizmet sunmuş ve bunun sayesinde bilgi işlem sektörünü kendisine meslek olarak seçmiştir. Bu sırada aldığı işletme eğitiminin de kendisine ileride yöneticilik için her zaman faydalı olacağının farkında olmuş ve bu konuyada önem vermiştir.
Askerliğini 2005 yılında Muğla İli Ula ilçesinde Kısa Dönem Jandarma Çavuş olarak başarı ile tamamladıktan sonra Profesyonel iş hayatına atılmış ve ilk olarak bir yazılım şirketinde Yazılım Destek Departmanında işe başlamış ve burada mevcut yazılımın kullanımı ile ilgili olarak kullanıcı desteği ve eğitimi vermiştir. Ardından Netron Corparate Solutions şirketine Sistem Mühendisi olarak girmiş buradan da Marm Assistance A.Ş.‘ne geçiş yapmıştır. Ardından bu görevinden ayrılmış ve Limango Ltd.Şti isimli şirkette aynı pozisyonda çalışmaktadır.
Şu anda halen Limango Ltd.Şti. ‘de Senior Microsoft Sistem Mühendisi olarak çalışmaktadır…
Pingback: bottes fille geox